Warung Kopi Klangz: CSI : Most Watched TV Show in the World

Saturday, 16 June 2012

CSI : Most Watched TV Show in the World

CSI, rancangan yang disiarkan oleh channel AXN mengenai penyiasatan tempat kejadian jenayah yang bagi mencari bukti dan pesalah bagi sesuatu jenayah. Memang agak menariklah, sebab dalam CSI ni, semua nya diceritakan dengan terperinci. Nampak real lah. 

CSI ni baru saja dinobatkan sebagai rancangan paling banyak ditonton selama 5 tahun berturut. Tak termasuk CSI : Miami dan CSI : NY. CSI telah menerima anugerah International Television Audience Award for a Drama TV Series semasa 52nd Monte Carlo Television Festival. Antara watak yang famous ialah Horatio Caine


Antara ayat- ayat power dia ialah:

 He is a liar. I just don't know what the lie is yet.  

When you have everything, sometimes it feels like nothing. 

If we want to be effective on this job we have to survive, too. 

Las Vegas

Miami

New York

4 comments:

  1. ermm dah jarang lak tengok citer ni

    ReplyDelete
  2. Salam usin.. *suka hati pnggil ko usin kan,heh3*

    Citer peberet nih..time CSI mula2 kuar kt Mlysia, time tu lana dalam form 4, form 5 cmtu.. memasing lam kelas berangan nak jadi ala2 watak dlm CSI.

    Tapi, yg paling best, CSI Miami..sebab ada Horatio.air muka, cara dia bercakap..awesome! >_<

    Satu lagi, siri Criminal Minds..best2! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tengok hawaiian five-0. best gak..

      Delete

macam tulah baru member, tulisan yang membina memang dipuji


Feel free to condemn, just this time

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...