Warung Kopi Klangz: Macam mana nak lajukan Mozilla Firefox

Tuesday, 19 April 2011

Macam mana nak lajukan Mozilla Firefox

Kepada pengguna Mozilla Firefox, ada cara untuk lajukan browser anda. Mungkin ramai dah tau sebab trick ni senang dan selamat.

Cara- caranya


1.Di address bar, taip "about: config" dan tekan enter. Jangan tulis tanda petikan "".


 





2.Di filter field, taip "network.http." Cari Boolean yang dilabel "network.http.pipelining" dan cek nilainya. Jika nilai "false," double klik baris tu untuk mengubahnya menjadi "true." Ini akan membantu mengurangkan masa loading halaman.


 



3.Cari Boolean yang dilabel "network.http.pipelining.maxrequests." Double klik baris ini dan tukar nombor ke 8.


 

4.Cari Boolean yang dilabel "network.http.proxy.pipelining." Double baris ini untuk mengubah nilainya menjadi "true."


 

5.Masukkan "network.dns" dalam filter field dan mencari Boolean yang dilabel "network.dns.disableIPv6." Double klik baris ini untuk set ke "true."

 

6.Right klik kat mana2 je kat situ, pilih "new" dan kemudian "Boolean" dari menu. Nanti bila keluar tempat kosong, masukkan "content.interrupt.parsing." Bila diminta, atur nilainya menjadi "true." 




 no 4 dan 5 takde gambar, sebab sama macam no 2 dan 3. Selamat mencuba!

3 comments:

  1. ha tuuudiah tutorial mozilla katanya di awal pagi!

    haha... nnt ar lepas aku balik dr exam aku try. selama ni dok gona chrome, mozilla aku dh rasa mcm anak angkat plak. hehe...

    kthnxbai!

    lelaki [tanpa] emosi
    monyet merah jambu menulis
    ngomelsikit.

    ReplyDelete
  2. Discover great updates recommended and reviewed by the community from tech related to lifestyle and traveling at Kendra Bing. You'll be amazed to uncover news and articles which you otherwise wouldn't have.

    Also, grab the opportunity to promote your blog postings at http://kendrabing.com for FREE while being discovered by whole lot of other like-minded people. On top of that, any of your interesting posting will stay longer on the frontpage thus achieving better audience-exposure in the long run.

    Kendra Bing is the perfect portal for the right source and inspiration for your next blog posting with its massive influx of the freshest and juiciest writing materials.

    JOIN today! It's FREE, quick and easy. Most of all, sharing at Kendra Bing is sexier.

    ReplyDelete

macam tulah baru member, tulisan yang membina memang dipuji


Feel free to condemn, just this time

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...